Kuřecí pečené na cuketě a hořčici

Kuřecí pečené na cuketě a hořčici

Potřebujete

  • kuřecí prsa
  • 1 velká cibule
  • trochu oleje
  • 2-4 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
  • drcený kmín, česnek, sůl
  •  najemno nastrouhaná půlka malé cuketky
  • vývar nebo kvalitní bůjón

Postup

  1. Kuřecí prsa necháme v celku, osolíme je, posypeme drceným kmínem a potřeme hořčicí.
  2. Rozpálíme v pánvi trošku oleje. Maso rychle zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
  3. Do pekáčku dáme najemno nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme najemno nastrouhanou cuketu a pár stroužků drceného česneku a navrch pečené maso.
  5. Potom přilijeme cca 1 -3 dcl vývaru, podle toho kolik chcete omáčky.
  6. Maso pečeme do měkka. Cca 30-40 minut na 180°C.
  7. Díky rozvařené cuketě nejspíš nebudete muset výpek/omáčku ani zahušťovat.
    Pokud byste přesto chtěli zahustit, doporučuji udělat to tak, že si několik lžic výpeku s cuketou rozmixujete a vrátíte zpět do omáčky. Nebo lžící mouky rozmíchané ve vodě – v tom případě musíte ještě omáčku přendat do rendlíku a krátce povařit.

Podávala jsem s kaší a výborná je i rýže nebo bulgur.