Kuřecí pečené na cuketě a hořčici
Potřebujete
- kuřecí prsa
- 1 velká cibule
- trochu oleje
- 2-4 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
- drcený kmín, česnek, sůl
- najemno nastrouhaná půlka malé cuketky
- vývar nebo kvalitní bůjón
Postup
- Kuřecí prsa necháme v celku, osolíme je, posypeme drceným kmínem a potřeme hořčicí.
- Rozpálíme v pánvi trošku oleje. Maso rychle zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Do pekáčku dáme najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme najemno nastrouhanou cuketu a pár stroužků drceného česneku a navrch pečené maso.
- Potom přilijeme cca 1 -3 dcl vývaru, podle toho kolik chcete omáčky.
- Maso pečeme do měkka. Cca 30-40 minut na 180°C.
- Díky rozvařené cuketě nejspíš nebudete muset výpek/omáčku ani zahušťovat.
Pokud byste přesto chtěli zahustit, doporučuji udělat to tak, že si několik lžic výpeku s cuketou rozmixujete a vrátíte zpět do omáčky. Nebo lžící mouky rozmíchané ve vodě – v tom případě musíte ještě omáčku přendat do rendlíku a krátce povařit.
Podávala jsem s kaší a výborná je i rýže nebo bulgur.